KNVVL ERKEND - VLIEGINFORMATIE 06 - 54 66 38 93

Lier vliegen

Eurofly heeft de beschikking over twee moderne, goedgekeurde lierinstallaties, die door ervaren lieroperators bediend worden. Met deze installaties kan op een veilige wijze worden gelierd, zodat je op grotere hoogte kunt afkoppelen. Het instructieteam heeft ontzettend veel ervaring en is altijd aanwezig om (beginnende) cursisten te begeleiden en op te leiden.

Wil je zelf leren vliegen? Lees de informatie op de Opleiding pagina en meld je aan voor een cursus.

We hopen je snel te mogen begroeten.

Heb je al gevlogen of vlieg je bij een andere vereniging?

Mocht je al kennis gemaakt hebben met het liervliegen of bergvliegen, ook dan ben je bij Eurofly aan het goede adres.
Het is natuurlijk altijd leuk om eens te kijken op een andere locatie dan de “eigen” locatie. Andere mensen en een andere omgeving zorgen weer voor een andere leer- en vliegervaring. Een gezellige groep mensen heeft de weg naar Eurofly al gevonden en ook jij bent van harte welkom!! Kom op een mooie dag gerust eens buurten of om een vluchtje te maken. Er wordt op vrijdagmiddag, zaterdag en zondag bij mooi weer gevlogen.

Wil je weten of er gevlogen wordt? Bel dan op de dag dat je wilt komen vliegen vanaf 8:00 uur ’s morgens naar de vlieginformatielijn op 06 – 54 66 38 93 en luister naar het voicemailbericht.
Je hoort dan of en vanaf hoe laat er gevlogen wordt.

Wat kost paragliden bij Eurofly?

Het vliegen bij Eurofly kan al vanaf 10.00 euro per vlucht.
Voor een overzicht van de prijzen, zie de tarieven.

Waar vliegen wij ?

Eurofly vliegt in Stegeren aan de Verlengde Elfde Wijk, ter hoogte van huisnummer 16.
Hoewel er soms gestart wordt aan de andere kant van het veld, dient u aan deze Verlengde Elfde Wijk te parkeren. Parkeren aan de Ondersloot Noord is op last van de politie niet toegestaan en kan gevolgen hebben voor onze vliegvergunning. Eventuele schade, ontstaan door het foutief parkeren kan op u worden verhaald.

Lierveld Eurofly aan de Verlengde Elfde Wijk ter hoogte van 16 te Stegeren.

Vliegvoorbereiding

Bergvliegen

Door Eurofly worden elk jaar diverse paragliding-cursussen georganiseerd in de bergen. Je kunt je hiervoor alleen aanmelden als je al eerder ervaring hebt opgedaan aan de lier (minimaal de basiscursus)

Met de kennis die je hebt opgedaan aan de lier vertrekken wij naar Feltre, Italië. Na een paar oefenstarts op onze huisberg de Monte Avena, maak je al snel je eerste bergvlucht. Je wordt begeleid door onze instructeurs met behulp van een portofoon van start tot landing.

Door de ligging in de Dolomieten is dit een vrij ¨vliegzeker¨gebied. Per cursusdag proberen we drie vluchten te maken. De eerste cursusweek staat in het teken van starten, hoogte afbouwen en landen en het vertrouwd raken in de lucht. De tweede vliegweek maken we een begin met de takenlijst schermvliegen, zoals het vliegen van een correct circuit, doellandingen, versneld hoogte afbouwen, enz.
Je kunt deze cursusweken in 1 vakantie achter elkaar doen, maar kunt dit uiteraard ook spreiden over meer vakanties/jaren.

Chat openen
1
We helpen u graag.
Houdt u er rekening mee dat wij niet altijd binnen een dag kunnen reageren.